HIPERBARIČNA KOMORA

Svaka reč o Oxygreen Hiperbaričnom Centru je priča o posvećenosti vašem zdravlju i blagostanju. Naša misija je jasna i jednostavna: želimo da vam omogućimo najefikasnije iskustvo hiperbarične terapije, podržavajući vaše napore u očuvanju i unapređenju zdravlja.

Tretman u našem centru se zasniva na udisanju kiseonika iz koncentratora koji imaju svoje ISO i CE sertifikate, na pritisku okoline većem od atmosferskog, u za to posebno namenjenim uređajima komorama.

Potreba za kiseonikom je univerzalna za sve ćelije ljudskog organizma, a njegov nedostatak je uvod u brojne bolesti i stanja, kao i posledica bolesti i/ili povreda.

Tretmanima pospešujemo proces oporavka kako sportista tako i rekreativaca, pojačavamo imuni sistem i bavimo se prevencijom oboljenja kroz benefite naših tretmana.

Naša stručnost je temelj našeg uspeha. Naš tim čini grupa posvećenih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti hiperbarične terapije. Ovde smo da pružimo bezbednost, podršku i najnovije tretmane kako bismo vam pomogli da ostvarite svoje zdravstvene ciljeve.

Oxygreen Hiperbarični Centar je sinonim za udobnost. Naša komora je specijalno dizajnirana da vam pruži najudobnije iskustvo tokom tretmana. Vaše zadovoljstvo je u središtu svega što radimo, i naš cilj je da se osećate opušteno i sigurno tokom celog procesa.

Nudimo više od terapije. Nudimo rešenje koje može da unapredi vaše zdravlje i vitalnost. Naši klijenti nam znače sve, i radujemo se prilici da vas podržimo na vašem putu ka boljem zdravlju.

Kontaktirajte nas danas i saznajte kako Oxygreen Hiperbarični Centar može unaprediti vaše zdravlje i blagostanje. Vaša dobrobit je naš prioritet, i učinićemo sve da vam pružimo najbolju negu i terapiju.

NAJČEŠĆA PITANJA

ŠTA JE HIPERBARIČNA KOMORA?

Hiperbarična komora predstavlja poseban uređaj za primenu hiperbarične terapije, tokom koje se kiseonik udiše pod povećanim pritiskom. Ova inovativna tehnologija ima široku primenu i nudi niz prednosti za različite svrhe.

Sportisti često koriste hiperbarične komore kako bi poboljšali svoje opšte zdravstveno stanje i ubrzali proces ozdravljenja nakon povreda. Takođe, terapija se koristi u estetske svrhe, kao deo anti-age tretmana, jer podstiče proizvodnju kolagena i pomaže zatezanje kože.

Osim toga, svaki tretman u hiperbaričnoj komori može rezultirati gubitkom od 400 do 600 kalorija, što može biti korisno kao podrška procesu mršavljenja. Pored toga, terapija može poboljšati varenje i imati pozitivan uticaj na opšte zdravstveno stanje organizma.

ŠTA JE HIPERBARIČNI OXYGENACIONI TRETMAN?

Ovaj tretman se danas smatra jednom od najkvalitetnijih prirodnih tretmana sa odmah vidljivim rezultatima i to ne samo trenutnim, već trajnim.

Hiperbarični oxygenacioni tretman (HBOT) je inovativna metoda koja se danas smatra jednom od najefikasnijih prirodnih terapija s trenutnim i dugotrajnim rezultatima.

Tretman u hiperbaričnoj komori obavlja se pod povišenim pritiskom i koristi koncentrisani kiseonik. Ovo omogućava plućima da apsorbuju i do tri puta više kiseonika nego što bi to bilo moguće u normalnim uslovima spoljnog pritiska.

Ovaj proces stimuliše lučenje supstanci poznatih kao "faktori rasta" i matične ćelije, koje su od suštinskog značaja za procese ozdravljenja i ponovno uspostavljanje normalnih biohemijskih i energetskih funkcija u organizmu.

HBOT se pokazao kao izuzetno koristan za poboljšanje zdravlja i lepote kože, a takođe može da doprinese i procesima mršavljenja i ubrzanja varenja. Njegova primena je široka i obuhvata medicinske, sportske i estetske svrhe, pružajući ne samo trenutne koristi, već i dugoročne prednosti za vaše opšte zdravstveno stanje.

KO MOŽE DA KORISTI TRETMANE U HIPERBARIČNOJ KOMORI?

Za korišćenje Hiperbarične komore starosne granice ne postoje. Tretmani hiperbarične oksigenacije se preporučuje osobama koje žele da sačuvaju mladalački izgled, vitalnost i unaprede svoje zdravlje.

Tretman kiseonikom osvežava organizam, olakšava spavanje, popravlja raspoloženje i poboljšava pamćenje.

DA LI TRETMAN U HIPERBARIČNOJ KOMORI MOŽE DA SE KORISTI U PREVENTIVNE SVRHE?

Tretmani hiperbarične oksigenacije (HBOT) sigurno imaju svoje mesto i u preventivne svrhe, doprinoseći unapređenju zdravlja kod zdravih osoba. Kiseonik, koji se koristi u HBOT tretmanima, ima mnoge blagotvorne efekte na organizam, uključujući:

  1. Antibakterijska Svojstva: Povećana koncentracija kiseonika u telu može sprečiti razvoj i razmnožavanje bakterija, što doprinosi boljoj borbi protiv infekcija.
  2. Antistres Efekat: HBOT tretmani mogu pomoći u smanjenju nivoa stresa i poboljšanju opšteg emocionalnog stanja. Osobe koje se redovno podvrgavaju ovim tretmanima često prijavljuju osećaj opuštenosti i mentalnog blagostanja.
  3. Povećanje Imunog Sistema: Koncentrisani kiseonik može da stimuliše imunološki sistem, čineći ga jačim i efikasnijim u odbrani od bolesti.
  4. Povećana Psihofizička Kondicija: HBOT tretmani mogu poboljšati opštu kondiciju tela, povećavajući nivo energije i vitalnosti.

HBOT može biti koristan za svakoga ko želi da očuva i unapredi svoje zdravlje. Osim toga, ovaj tretman može biti koristan kao deo sveobuhvatnog pristupa zdravom načinu života i prevenciji zdravstvenih problema.

Dakle, da, tretmani u hiperbaričnoj komori se mogu koristiti u preventivne svrhe, kako bi se očuvalo i unapredilo zdravlje.